u bent hier:

gedragstherapie

Is uw hond ongelukkig, of bent u ongelukkig met uw hond, omdat hij/zij gedrag vertoont wat u liever niet ziet?

Dan kan gedragstherapie een oplossing zijn.

U kunt denken aan blaffen, waar de buren of uzelf last van hebt, vernielen, blijvend onzindelijk zijn, uitvallen naar mensen of dieren, overmatige angst, hyperactiviteit of juist lusteloosheid.
Het hoeft niet alleen te gaan over gedrag waar u last van hebt. Het kan ook gaan om een hond die zich niet happy voelt omdat er niet aan zijn gewone behoeftes voor een leuk normaal hondenbestaan wordt voldaan.

In een ongeveer twee uur durende sessie, meestal bij u thuis, proberen we eerst te achterhalen wat de oorzaak van de problemen is. En pas daarna kijken we naar mogelijke oplossingen op maat.

Regelmatig is deze sessie voldoende op tot een goede oplossing te komen, soms zijn er vervolgafspraken nodig om een goed resultaat te boeken.
Soms is met weinig middelen een grote vooruitgang te zien, soms leidt heel veel inzet tot weinig of geen resultaat.

Ik ben daar reëel in en zoek een no-nonsense middenweg om tot een aanvaardbaar resultaat te komen.

Gedragsproblemen hebben soms ook een medische oorzaak. Zodra ik dat vermoed adviseer ik de eigenaar contact op te nemen met zijn/haar dierenarts. Ook verwijs ik door voor een medische check-up naar Dierenartsenpraktijk Heerde Epe.

Regelmatig verwijzen dierenartsen ook hun patiënten naar mij door voor een gedragstherapeutische behandeling. www.dierenenartsen.nl

foto-gedragstheramie

 

 

het cursusaanbod:

Ons cursus aanbod is zeer divers. Van puppycursus tot op maat trainingen en prive lessen. Klik op de onderstaande kopjes voor meer informatie over de betreffende cursus.

{slide=Puppycursus}
Kleine groepjes voor pups vanaf 11 weken, waarbij de nadruk ligt op socialisatie, interactie hond-eigenaar, contact en een speelse vorm van gehoorzaamheid.
{/slide}
{slide=De Jonge Hondencursus}
Hier bouwen we voort op de puppycursus. Het accent wordt nu wat meer gelegd op de gehoorzaamheidsoefeningen. Ik wil u er van bewust maken, hoe u het beste om kunt gaan met puberende honden. Met respect voor de mogelijkheden en de onmogelijkheden van bazen en honden.
{/slide}
{slide=Jachttraining}
Apporteercursus, voor staande honden en retrievers. Data en tijden in overleg met de cursisten. Ook kunt u in privé-verband trainen. Gewoon, maar ook indien u bijvoorbeeld op bepaalde punten ‘vastloopt’ en daar graag hulp of een second-opinion voor wilt hebben. De mogelijkheid bestaat om met koud wild te trainen. Deels kan er bij mij op eigen terrein worden getraind, deels zoeken we andere locaties op.
{/slide}
{slide=Privé-les/coaching,}
Voor wie de groepsles geen optie is, bestaat er de mogelijkheid van privé-lessen. Dat kan variëren van gewone opvoeding, het overwinnen van bepaalde moeilijkheden met je hond thuis tot bijvoorbeeld apporteertraining.

Ook nemen mensen soms privé-les als vervolg op het gedragstherapeutisch consult. Zie rubriek Gedragstherapie.
{/slide}
{slide=Puppytest}
Voor fokkers is dit een extra instrument om een verantwoorde plaatsing van hun pups mogelijk te maken.
Ik kan bij u thuis een gestandaardiseerde puppytest afnemen, die een indicatie geeft over het karakter van de pups. Deze door Campbell ontwikkelde test is uiteraard geen blauwdruk, maar geeft wel een aardige inschatting over hoe de pups zich kunnen ontwikkelen. Deze test kan ik bij jachthondenrassen nog aanvullen met enkele jachttesten. Apporteerdrif, neusgebruik, will to please. De test moet op de leeftijd van 6 weken plaatsvinden.
{/slide}