u bent hier:

 

PUPS VERWACHT  29 juni 2022! (zie hieronder)

Onze Vizslaroedel heeft bijna negen jaar bestaan uit vier dezelfde direct van elkaar afstammende honden. Onze eerste vizsla kregen wij in 1995. Vermilion Violet Solti. Een mooi en gezond teefje van hongaars/engelse afstamming. Solti bleek een multitalent. En ik heb ik pas later begrepen, dat wat zij allemaal kon, niet zo normaal was.

Deze roedel van 4 honden is heel bewerkelijk, maar ook heel mooi bezit. De interactie te kunnen meemaken van zo'n roedel is indrukwekkend. Wij dachten dat dit altijd zo zou doorgaan in deze samenstelling. Naïef.

In 2009 werd aan die illusie een einde gemaakt. Ook gezonde honden sterven een keertje. Dat kwam hard aan.

heidi1     jouri   heidi3

SOLTIS VIZSLA'S

Geregistreerd bij de Raad van Beheer onder nummer 33064 en lid van de Nederlandse Vereniging voor Hongaarse Staande Honden.

Sedert 1998 hebben wij af en toe weloverwogen gefokt, waarvan we vaak een eigen pup hebben aangehouden.

Ons streven bij het fokken is niet om op korte termijn te willen scoren, maar juist om het lange termijn belang in het oog te houden. Namelijk een gezond en mooi ras in stand te houden! Dat doen we onder andere door bij de combinaties van de ouderdieren inteelt zo veel mogelijk te vermijden en juist uit te gaan van niet-verwante ouders.(Outcross) Dat houdt een ras sterk en gezond. Wij streven dus bewust niet naar die ene Kampioen, maar juist naar vele goede vizsla's! Bij de keuze van de ouderdieren hebben karakter en gezondheid onze absolute prioriteit. Een beetje mooi zijn en goed werken is natuurlijk iets wat wij bepaald niet vergeten. Daaruit haal je ook weer je plezier uit de honden! Maar vergeet niet dat je met gedrag en gezondheid 24 uur per dag wordt geconfronteerd! En wij moeten vanuit het perspectief en belang van de hond gezien toch ook streven naar gezonde dieren met een goed karakter. Wij zetten ze per slot van rekening ongevraagd op deze wereld. Een hond heeft er geen belang bij om Kampioen te worden, maar hij heeft er wel belang bij om een goed en gezond leven te kunnen leiden!


PUPS verwacht eind juli 2022! Uit onderstaande combinatie;

SOLTIS BOETJE (Arany Mêzo Víktória x Enzo vom Tenbusch) is gedekt op 27 mei.

Boetje is een donker teefje, levendig en zacht van karakter. Zeer graag apporterend.En altijd vrolijk!

Nederlands Jeugdkampioen '18 en Nederlands Kampioen. HD-A en ogen Vrij incl. Gonio.

SEPP vom PARADIES wordt de vader.

Een middelgrote zeer sociale en bejaagde reu. Hij komt uit duitse werklijnen. We heben deze reu ook voor Boetje's vorige nest gebruikt. Omdat dat zo'n bijzonder mooi en harmonieus nest was kiezen we weer voor deze reu!

In bezit van de VGP en de Herbst-Zucht-Prüfung. Aangekeurd door de Duitse Rasvereniging. (VUV). Gezondheid; HD-A en ogen Vrij incl. Gnio.

De combinatie heeft een zeer lage inteeltcoëfficiënt (1.5%), om wille van de gezondheid. De combinatie voldoet aan de gezondheid- en welzijnsregels regels van de Nederlandse Vizsla vereniging (NVHSH) die ook toestemming heeft verleend voor deze combinatie.

We gaan er ons uiterste best voor doen om de veelbelovende pups een mooie start te geven. De pups groeien op in huis met onze andere honden. Naast rust en veiligheid is ook een prikkelrijke omgeving van groot belang. De hondjes moeten wennen aan vreemde geluiden, stofzuigers, autoritjes, mensen en kinderen. Als ze wat ouder zijn kunnen ze in onze grote bostuin met vijver op onderzoek uit. Fijn nazomer nest.

Plaatsing van de pups gebeurt in onderling overleg. Er wordt in samenspraak besloten. Er wordt een puppytest (Campbell) uitgevoerd, aangevuld met kleine jacht- aanlegproefjes. Geen blauwdruk voor het leven maar een klein hulpmiddel voor een goede match tussen baas en hond. De pups worden gefokt volgens de regelgeving en welzijnseisen (en meer dan dat!) van de Raad van Beheer.

Na ongeveer 8 weken zult u het van ons moeten overnemen. We gaan ervan uit dat u dat met liefde en geduld zult doen. Wij hebben een voorkeur voor mensen die met de honden gaan werken. Jachttraining, maar ook behendigheid, flyball, speuren, hardlopen of fietsen zijn mogelijkheden. In ieder geval is het nodig dat u met uw pupje een goede puppycursus en basisgehoorzaamheidstraining gaat volgen. Een vizsla is nu eenmaal een zeer energieke hond. En die heeft actieve begeleiding nodig om tot zijn recht te komen

ACTIEVE HONDEN VERDIENEN ACTIEVE EIGENAREN!

Er zijn nog enkele pups beschikbaar. Voor informatie kunt u bellen met Wybe Anema op 0578/661671. BGG Even inspreken. Mailen kan ook. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's van de ouderdieren staan op Facebook, pagina Vizsla Soltis.

EEN OVERZICHT   Meer foto's vindt u op de fotografiepagina in de Vizslagalerij.

 

puppendag

 

Vermilion Violet Solti (Vallota Vermilion x Péceli Dóri Béla)
6/4/95  -  29/9/09
Exterieur U/U
HD-B
KNJV-B
Veldwerk jeugd en novice 2x G
Zweethondencertificaat KNJV
Agility-C (topklasse in Nederland)

* Een multi talent

foto1

Soltis Marie (Solti Vermilion Violet x Int.Ned.Belg. Kamp. Sandor)
20/3/98 - 12/6/09

Exterieur U/1U/r.CAC
HD-B
KNJV-C
Veldwerk 6x  G en ZG

* Haar specialiteit was stöbern, veldwerk en nazoek.

foto2

Soltis Orest (Vermilion Violet Solti x VDH Kamp. Bacchus vom Feuerberg)
20/4/00 - 9/1/2013
Exterieur ZG
HD-B
Veldwerk G
Map-B
KNJV-A

* Een sterke en aanhankelijke werker.

foto3

Nederlands Kampioen
Soltis Mephisto FloQ (Soltis Marie x Hubertus Remidius Melbor)
18/8/2001-30/03/2015
Exterieur 1U/BOB/Ned. Kamp./ Europacup 2005 BOB, 3' Rasgroep 7
HD-A
KNJV-B

* Tikje eigenwijs en grapjas, goed op jacht en een plaatje in de showring.

foto4

Heidi / Arany Mezô Xandra Romy (Soltis Orest x Gyöngyi)
18/11/2007 overleden in 2018
Exterieur ZG/U
HD-A

* Een hele aanhankelijk, rustige en mooie forse teef. Is pas op latere leeftijd bij ons komen wonen. Een supermoeder!

 heidi-5781

Soltis Akke (Ch. Quatro of Skyrocket X Arany Mezô Xandra Romy)
6/05/2011
Exterieur U/1U/CACIB
HD-B1
Basis Jacht Diploma 2012 Vizsla Vereniging

KNJV-B Diploma

* Een zeer impulsieve, elegante teef. Haar ontgaat niets. 

 akke

NEDERLANDS KAMPIOEN
Soltis Boetje
30/05/2017
Exterieur 1U/CACIB/Ned.Jeugd Kamp./Ned.Kamp./BOB CM '19
HD-A
Ogen Vrij, incl Gonio

* Een donker zacht teefje. Vrolijkste vizsla ever!

soltis boetje

Bent u geïnteresseerd in de afstamming van onze honden, of die van andere vizsla's , kijk dan op de VIZSLA DATABASE te vinden op de  volgende site; www.vizsladatabase.com .  Klik daar door naar de Vizsla. U vindt daar meer dan 150.000 stambomen van vizsla's!