u bent hier:

vizsla

PUPS VERWACHT  Voorjaar 2018

Onze Vizslaroedel heeft bijna negen jaar bestaan uit vier dezelfde direct van elkaar afstammende honden. Onze eerste vizsla kregen wij in 1995. Vermilion Violet Solti. Een mooi en gezond teefje van hongaars/engelse afstamming. Solti bleek een multitalent. En ik heb ik pas later begrepen, dat wat zij allemaal kon, niet zo normaal was.

Deze roedel van 4 honden is heel bewerkelijk, maar ook heel mooi bezit. De interactie te kunnen meemaken van zo'n roedel is indrukwekkend. Wij dachten dat dit altijd zo zou doorgaan in deze samenstelling. Naïef.

In 2009 werd aan die illusie een einde gemaakt. Ook gezonde honden sterven een keertje. Dat kwam hard aan. Niet alleen bij ons. Ook bij de honden. FloQ miste lang zijn beschermende grootmoeder. Orest, die veel zelfstandiger is, had geen moeite met de situatie. Helaas is ook onze oude trouwe Orest in 2013 overleden.

In 2011 is een dochter van Orest bij ons gekomen. Ze was toen  4 jaar oud. Arany Mêzo Xandra Romy. Roepnaam Heidi. Een zeer aanhankelijke lieve rustige hond.

heidi1     jouri   heidi3

SOLTIS VIZSLA'S

Geregistreerd bij de Raad van Beheer onder nummer 33064 en lid van de Nederlandse Vereniging voor Hongaarse Staande Honden.

Sedert 1998 hebben wij vier keer een weloverwogen nest gefokt, waarvan we steeds zelf een pup hebben aangehouden.

Ons streven bij het fokken is niet om op korte termijn te willen scoren, maar juist om het lange termijn belang in het oog te houden. Namelijk een gezond en mooi ras in stand te houden! Dat doen we onder andere door bij de combinaties van de ouderdieren inteelt zo veel mogelijk te vermijden en juist uit te gaan van niet-verwante ouders.(Outcross) Dat houdt een ras sterk en gezond. Wij streven dus bewust niet naar die ene Kampioen, maar juist naar vele goede vizsla's! Bij de keuze van de ouderdieren hebben karakter en gezondheid onze absolute prioriteit. Een beetje mooi zijn en goed werken is natuurlijk iets wat wij bepaald niet vergeten. Daaruit haal je ook weer je plezier uit de honden! Maar vergeet niet dat je met gedrag en gezondheid 24 uur per dag wordt geconfronteerd! En wij moeten vanuit het perspectief en belang van de hond gezien toch ook streven naar gezonde dieren met een goed karakter. Wij zetten ze per slot van rekening ongevraagd op deze wereld. Een hond heeft er geen belang bij om Kampioen te worden, maar hij heeft er wel belang bij om een goed en gezond leven te kunnen leiden!

Heidi (Arany Mezo Xandra Romy) onze mooie en lieve teef, is een dochter van onze geweldige reu Soltis Orest. (KNJV-A, Map B, Veldwerkwalificatie, Exterieur ZG). In 2011 heeft zij een nest geworpen met 13 pups(!) Uit dit nest hebben wij SOLTIS AKKE aangehouden. Een grote, elegante teef, actief, impulsief, sociaal, slim en een beetje koppig. Ze lijkt in alles meer op haar vader dan haar rustige moeder. Maar uiteindelijk is het een plezier geworden om met haar te werken.

Ze heeft haar Basisjacht Diploma behaald van de Rasvereniging. Bij de KNJV behaalde zij najaar 2013 haar KNJV B Diploma.

Op exterieurgebied scoort ze vrijwel altijd Uitmuntend. In Zwolle (2013) behaalde ze ook het CACIB.

PUPS VERWACHT  Voorjaar 2018!

AKKE wordt voorjaar 2018 gedekt. We zijn druk bezig met de keuze voor de reu.

Zeer waarschijnlijk kiezen we weer voor een duitse reu uit werklijnen.  En de combinatie zal weer een zeer lage inteeltcoëfficiënt hebben, om wille van de gezondheid. 

We gaan er hard aan werken om een veelbelovende pups een mooie start te geven. De pups groeien op in huis met onze andere honden. Naast veiligheid is ook een prikkelrijke omgeving van groot belang. De hondjes moeten wennen aan vreemde geluiden, stofzuigers, autoritjes, mensen en kinderen. Als ze wat ouder zijn kunnen ze in onze bostuin van 1 hectare met vijvers op onderzoek uit.

Plaatsing van de pups gebeurt in onderling overleg. Er wordt in samenspraak besloten. Er wordt een puppytest (Campbell) uitgevoerd, aangevuld met kleine jacht- aanlegproefjes. Geen blauwdruk voor het leven maar een klein hulpmiddel voor een goede match tussen baas en hond. De pups worden gefokt volgens de regelgeving en welzijnseisen (en meer dan dat!) van de Raad van Beheer. Daarnaast voldoen de combinaties aan de eisen van de Rasvereniging. De Fokaviezen zijn inmiddels aangevraagd.

Na ongeveer 8 weken zult u het van ons moeten overnemen. We gaan ervan uit dat u dat met liefde en geduld zult doen. Wij hebben een voorkeur voor mensen die met de honden gaan werken. Jachttraining natuurlijk, maar ook behendigheid, flyball, speuren of fietsen zijn mogelijkheden. In ieder geval is het nodig dat u met uw pupje een goede puppycursus en basisgehoorzaamheidstraining gaat volgen. Een vizsla is nu eenmaal een zeer energieke hond. En die heeft actieve begeleiding nodig om tot zijn recht te komen

ACTIEVE HONDEN VERDIENEN ACTIEVE EIGENAREN!

Wilt u meer informatie of een kennismakingsgesprek bel dan naar Wybe Anema 0578/661671

EEN OVERZICHT   Meer foto's vindt u op de fotografiepagina in de Vizslagalerij.

 

puppendag

 

Vermilion Violet Solti (Vallota Vermilion x Péceli Dóri Béla)
6/4/95  -  29/9/09
Exterieur U/U
HD-B
KNJV-B
Veldwerk jeugd en novice 2x G
Zweethondencertificaat KNJV
Agility-C (topklasse in Nederland)

* Een multi talent

foto1

Soltis Marie (Solti Vermilion Violet x Int.Ned.Belg. Kamp. Sandor)
20/3/98 - 12/6/09

Exterieur U/1U/r.CAC
HD-B
KNJV-C
Veldwerk 6x  G en ZG

* Haar specialiteit was stöbern, veldwerk en nazoek.

foto2

Soltis Orest (Vermilion Violet Solti x VDH Kamp. Bacchus vom Feuerberg)
20/4/00 - 9/1/2013
Exterieur ZG
HD-B
Veldwerk G
Map-B
KNJV-A

* Een sterke en aanhankelijke werker.

foto3

Nederlands Kampioen
Soltis Mephisto FloQ (Soltis Marie x Hubertus Remidius Melbor)
18/8/2001-30/03/2015
Exterieur 1U/BOB/Ned. Kamp./ Europacup 2005 BOB, 3' Rasgroep 7
HD-A
KNJV-B

* Tikje eigenwijs en grapjas, goed op jacht en een plaatje in de showring.

foto4

Heidi / Arany Mezô Xandra Romy (Soltis Orest x Gyöngyi)
18/11/2007
Exterieur ZG/U
HD-A

* Een hele aanhankelijk, rustige en mooie forse teef. Is pas op latere leeftijd bij ons komen wonen. Een supermoeder!

 heidi-5781

Soltis Akke (Ch. Quatro of Skyrocket X Arany Mezô Xandra Romy)
6/05/2011
Exterieur U/1U/CACIB
HD-B1
Basis Jacht Diploma 2012 Vizsla Vereniging

KNJV-B Diploma

* Een zeer impulsieve, elegante teef. Haar ontgaat niets. 

 akke

Bent u geïnteresseerd in de afstamming van onze honden, of die van andere vizsla's , kijk dan op de VIZSLA DATABASE te vinden op de  volgende site; www.vizsladatabase.com .  Klik daar door naar de Vizsla. U vindt daar meer dan 130.000 stambomen van vizsla's!